Přemýšlíte, jakou polévku uvaříte k rizottu s chorizem nebo penne arrabiata? Co třeba zdravý mrkvový krém se zeleninovým vývarem?

Ingredience

      • 1 kg mrkve, oloupané a nakrájené na plátky
      • 2 fenykly, nakrájené na plátky (můžete vynechat)
      • 1 cibule, nakrájená na plátky
      • 2 stroužky česneku, oloupané
      • 1,6 litru zeleninového vývaru
      • 100 ml zakysané smetany, na ozdobení a zjemnění
      • olivový olej Costa d´Oro Extra

Jak uvařit mrkvovou polévku?

Předehřejte troubu na 190 °C. Mrkev, fenykl a cibuli položte do pekáče a promíchejte 2 lžícemi olivového oleje. Pečte 20 minut a poté přidejte česnek. Vše důkladně promíchejte a vraťte péct do trouby ještě 20 minut, dokud nebude zelenina měkká a hnědá. Opečenou zeleninu vložte do hrnce, přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Nechte povařit 15 minut a pak vše rozmixujte mixérem do hladka. Polévka by neměla být příliš vodová, chutná lépe, když je hustší. Servírujte a přidejte na konec lžičku zakysané smetany na zjemnění.

Tip navíc: opečte na oleji na kostičky nakrájený chléb nebo housku a přidejte do polévky.