Recept na špenátové / brokolicové rizoto

Autor: ATI DELICATES
Recept na špenátové / brokolicové rizoto

Máme pro Vás další lahodné rizoto s výborným kuřecím vývarem Gallina Blanca z naší nabídky vývarů a bujónů. Tento recept byl vytvořen speciálně pro naši firmu úspěšnou bloggerkou Máma v kuchyni.

Ingredience

      • 1-2 kuřecí prsa
      • 250 g rýže na rizoto
      • 1 cibule
      • 3 stroužky česneku
      • 130 g špenátu nebo brokolice
      • 2 lžíce přepuštěného másla nebo oleje
      • cca 700 ml - 1 litr kuřecího vývaru Gallina Blanca
      • sůl podle chuti 

Jak uvařit špenátové / brokolicové rizoto?

 

V hrnci rozehřejte máslo a dozlatova na něm osmahněte najemno nakrájenou cibuli a kuřecí maso na kostičky. Až bude cibulka zhruba v půlce svého procesu, přidejte i najemno nakrájený česnek a společně dotáhněte do zlatova. Přidejte rýži a krátce společně zapražte. Poté hned podlijte částí vývaru a přihoďte špenát nebo na dorbné růžičky obranou brokolici. Stáhněte plamena za občasného promíchání nechte vypařit všechnu tekutinu. Až se tak stane, opět části vývaru podlijte a proces několikrát opakujte. Dokud nevyužijete všechen vývar a dokud nebude rýže měkká jak má být.
Závěrem můžete v rizotu prohřát oříšek másla a nebo riccoty či mascarpone. Skvěle ho dotáhne i strouhaný parmezán nebo jiný sýr tohoto typu. Až v závislosti na použití těchto surovin můžete jídlo dosolit.

Tip navíc: Na první podlití můžete použít bílé víno.