Recept na rizotto s chorizem

Autor: ATI DELICATES
Recept na rizotto s chorizem

Máte rádi rizotto? Pak si jistě zamilujete náš recept na vynikající italské rizotto s klobásou chorizo a výborným kuřecím vývarem Gallina Blanca z naší nabídky vývarů a bujónů a krájenými rajčaty ATI Vegetable ze sortimentu sterilované zeleniny.

Ingredience

Jak uvařit rizotto s chorizem?

Oloupejte a najemno nakrájejte šalotku, česnek a také chorizo. Dále najemno nakrájejte petrželové listy a stonky si nakrájejte zvlášť.

V široké, mělké pánvi zahřejte 2 lžíce olivového oleje. Na rozpálený olivový olej přidejte petrželové stonky, šalotku, česnek a chorizo a vařte na středně vysokém ohni asi 5 minut, nebo dokud nebude šalotka změkčená a chorizo se začne lehce opékat.

Mezitím v jiné pánvi zahřejte vývar s krájenými rajčaty.

Rýži přidejte do směsi (petržel, šalotka, česnek, chorizo) a promíchejte, aby se zrna obalily směsí. Povařte na vysokém ohni 1 až 2 minuty, nebo dokud se zrna nezlomí a na špičkách nebudou lehce průsvitné, pak nalijte červené víno. Zlehka promíchejte a vařte, až se téměř všechno víno odpaří. Pomalu a za stálého míchání přidávejte po částech zahřátý vývar s rajčatovou směsí a každou přidanou část stále zlehka promíchávejte až do té doby, kdy rýže plně absorbuje veškerou tekutinu. Možná nebudete potřebovat všechen vývar s rajčaty, ale může se stát, že budete muset na závěr doplnit ještě trochu vody nebo vývaru, pokud vám zbyde, protože rizoto musí být vláčné. Rýže by měla být uvařená al dente, ne rozvařená. Nakonec přidejte do pánve nastrouhaný parmezán, promíchejte, odstavte z plotny a zakryjte poklicí. Nechte odpočinout 5 minut.

Rizoto servírujeme na talíř a na závěr posypeme strouhaným parmezánem a petrželkou.