Recept na ratatouille

Autor: ATI DELICATES
recept ratatouille

Vyzkoušejte tento vynikající recept na francouzskou zeleninovou specialitu - ratatouille. Ratatouille je francouzskou obdobou našeho leča a vy si jej můžete vychutnat jako přílohu nebo jako samostatné vegetariánské jídlo.

    Ingredience

    • 1 konzerva sterilovaných rajčat ati Vegatable 400 g
    • 1 palička česneku
    • 1 cuketa (mladou nemusíme loupat, větší oloupeme, nakrájet na kostičky)
    • 1 lilek (neloupat, nakrájet na kostičky)
    • 1 větší cibule (může být i červená)
    • 1 červená paprika (nakrájet na kostičky)
    • 1 žlutá paprika (nakrájet na kostičky)
    • olivový olej
    • provensálské koření
    • sůl
    • pepř

    Jak uvařit ratatouille?

    Lilek nakrájejte na kostičky nebo plátky a nechejte cca 20 minut vypotit. Poté je vymačkejte v plátěné utěrce, abyste je zbavili hořčin.

    Na hlubší pánvi rozpalte olivový olej a přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a zlehka ji orestujte. Poté přidejte papriku a sterilovaná rajčata a duste zhruba 10 minut.

    Po deseti minutách přidejte cukety a lilek spolu s česnekem nakrájejte na plátky. Přidejte sůl, pepř, provensálské bylinky (pokud máte některou z nich v čerstvé podobě, tím líp). Odkryté restujte dalších 20 minut, dokud se nevypaří šťáva.

    Ratatouille můžete podávat jako přílohu, ale vynikající je i jako samostatné jídlo s bylinkovou bagetkou. Dobrou chuť!