Recept na hovězí hřbet s bramborovou kaší

Autor: ATI DELICATES
Recept na hovězí hřbet s bramborovou kaší

Dostali jste chuť na pořádný kus masa? Pak si určitě pochutnáte na roštěné na víně s bramborovou kaší s loupanými rajčaty a hovězím vývarem Gallina Blanca z našeho sortimentu.

Ingredience

        • 1 kg hovězího hřbetu (roštěnec), vykostit, odstranit šlachy
        • 400 g rajčata celá loupaná ATI Vegetable
        • 400 ml hovězího vývaru Gallina Blanca
        • 150 ml mléka
        • 175 ml červeného vína
        • 60 g másla
        • 2 tyčinky celeru
        • brambory
        • 4 stroužky česneku
        • 2 cibule
        • 3 větvičky čerstvého rozmarýnu
        • olivový olej

Jak uvařit hovězí hřbet s bramborovou kaší?

Hovězí maso nakrájejte na 3 cm kousky. Nastavte teplotu vašeho tlakového hrnce na středně vysoký ohřev a přidejte olivový olej, hovězí maso, mořskou sůl a černý pepř, míchejte tak dlouho až se maso začne zlehka opékat do hněda. Maso vyjměte a odložte si ho stranou.

Připravte si rozmarýnové lístky z větvičky. Oloupejte cibuli, česnek, nakrájejte najemno spolu s celerem a přidejte do pánve s rozmarýnem. Snižte teplotu a duste po dobu 5 minut. Poté přidejte víno, přiveďte k varu a nechte probublávat, až se obsah tekutiny sníží o polovinu. Dále přidejte konzervované rajčata a hovězí vývar, vraťte opečené hovězí maso do tlakového hrnce, zakryjte víkem a nechte vařit zavřené po dobu 45 minut na nízkém ohni.

V průběhu vaření masa v tlakovém hrnci si můžete jako přílohu připravit klasickou bramborovou kaši.

Po uplynutí času vaření masa v tlakovém hrnci maso vyjměte a dejte ho stranou. Zvyšte teplotu v tlakovém hrnci na nejvyšší stupeň a omáčku redukujte po dobu 5 až 10 minut a poté vraťte hovězí maso zpět do omáčky. Servírujte s bramborovou kaší.

Tip: nahraďte bramborovou kaši např. těstovinami Pappardelle.